Екологічне виховання дошкільнят

2018-11-29

В листопаді в ДНЗ відбувся семінар для педагогів ДНЗ за темою: «Формування екологічної компетентності дошкільників засобами пошуково-дослідницької діяльності».

В теоретично-аналітичному блоці семінару методист Рябовол І.В. акцентувала увагу на тому, що діти є дослідниками від народження і саме практична дослідницька діяльність допомагає їм пізнавати навколишній світ, збагачує, урізноманітнює навчальний процес, робить його цікавим.

Звернула увагу на організацію пошуково-дослідницької діяльності, на методи і прийоми, які вихователям слід використовувати з дітьми під час спостережень, пошуково-дослідницькій діяльності, що сприяє створенню пізнавальної активності дітей, розвиває інтерес до навчання, формує практичні навички.

Також акцентувала увагу на те, що позбавлення можливості експерементувати, постійні обмеження самостійної діяльності дитини в ранньому та дошкільному віці призводить до серйозних психічних порушень, які зберігаються протягом усього життя, негативно позначаються на розвитку дитини, на її здатності навчатися.

В практичній частині семінару педагоги переглянули практичне заняття з пошуково-дослідницької діяльності на тему: «Поради для Незнайки», яке підготувала і провела вихователь Сопронюк Т.А.

Учасники семінару активно працювали в дослідницьких міні-лабораторіях, досліджували властивості води, повітря та інших матеріалів, вправлялись в практичному експериментуванні.

Учасники семінару почерпнули досвід роботи педагогів Сопронюк Т.А., Шевченко С.І. з пошуково-дослідницької роботи.

Кiлькiсть переглядiв: 0